El Museu de la Garrotxa engega una prova pilot de tallers d’artteràpia
Amb l’objectiu de ser cada cop més accessibles, els Museus d’Olot han iniciat un projecte pilot que consisteix en la realització de tallers d’artteràpia a l’exposició sobre Miquel Blay.
Notícia extreta d’Olot Cultura
A partir de la pregunta Què és per a tu una escultura es treballen dinàmiques de joc corporal, es visita l’exposició de Miquel Blay i es fan preguntes sobre algunes de les escultures. Es parla de l’expressivitat i el moviment, s’observen i/o es toquen les peces i, sobretot, s’escolta el que suggereixen a cadascun dels participants. Els tallers, finalitzen amb un treball d’interpretació artística personal sobre l’exposició o sobre alguna escultura.
Els tallers els imparteixen especialistes d’aquesta disciplina d’Altrart, Associació d’Artteràpia d’Olot, que comptem amb una llarga experiència en l’aplicació i divulgació de l’artteràpia.
Per ara, s’ha engegat un programa pilot amb grups de l’Escola d’Educació Especial Joan XXIII, l’ONCE i la Fundació La Fageda. Ja s’han fet algunes sessions amb una primera valoració molt positiva tant pels organitzadors, com per les artterapeutes i també pels participants. Un cop finalitzats tots es farà una avaluació i s’estudiarà la possibilitat de programar sessions obertes al públic.
La realització d’aquests tallers respon a un dels objectius més prioritaris dels Museus d’Olot: fer-los cada cop més accessibles.
L’Artteràpia és una disciplina a partir de la qual el participant pot experimentar amb diferents llenguatges artístics i entrar en diàleg amb els propis processos creatius, compartint i creant amb la resta de participants. D’aquesta manera, l’acció creadora i la relació amb l’obra d’art permeten trobar-se amb l’altre, i cada participant descobreix les seves pròpies capacitats i recursos per expressar-se.